Aquest temple, que durant vuit segles no ha perdut el culte, va ser convertit en església cristiana, després de la conquesta de Mallorca pel rei Jaume I (1229), de la Corona d’Aragó, i està orientat cap a l’Est per on surt el sol, com solien fer els àrabs en construir una mesquita. És molt probable que els àrabs trobessin en aquest lloc sagrat un temple paleocristià del període Bizantí anterior.

 

L'església fou en el segle XIII la primera parròquia de Campanet (municipi gran que constava també de Sa Pobla i Búger i de tota la població rural disseminada). 

 

Davant de l'església, es troba el vell cementiri que es va utilitzar, fins que s’inaugurà la nova parròquia al nucli urbà de Campanet, en el segle XV. Després, quan es va prohibir enterrar en el segle XVII a nuclis urbans, es va tornar a fer servir aquest cementiri medieval durant alguns segles més, fins que es va construir el nou cementiri municipal de Campanet, l'any 1927. 

 

Ara fa més d’un segle que està en desús, tanmateix aquesta sensació d'un temps que ha quedat aturat el dota d'una gran bellesa i és obligació de la nostra societat conservar dignament aquest patrimoni medieval.

GALERIA FOTOGRÀFICA

Promotor Bisbat de Mallorca

© 2020 per Teresa Roig 

IMG-0496

Descripción. Haz clic para editar.